Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η ΕΥΑΘ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ

Πάντα είναι σωστό να ακούγεται η άποψη του κάθε πολίτη  όσο αντίθετη κι αν είναι από την δική μας! Το κείμενο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ είναι το μόνο κείμενο που αυτήν την στιγμή τους εκφράζει! Το συμφέρον των πολιτών της Θεσσαλονίκης συνταυτίζεται με το κείμενο των εργαζομένων. Δεν είναι δυνατόν να έχει κατά νου ο οποιοσδήποτε πολίτης ότι η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα γίνει προς όφελος του κοινού συμφέροντος! Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό! Αύξηση τιμών, απολύσεις και εξάντληση των υδάτινων πόρων!
Οι Δημοτικές αρχές της πόλης έχουν η κάθε μια χωριστά την κομματική τους ταυτότητα! Η σίγουρη άρνηση για συμμετοχή στην διαχείριση του νερού καθορίζεται από τον παράγοντα κόμμα. Θα πρέπει όμως να έχουμε την γραπτή απάντηση τους, θετική ‘η αρνητική.  Η δράση των πολιτών θα πρέπει να είναι  υποστηρικτική προς τους εργαζόμενους! Γνωρίζοντας  την μεγάλη οικονομική κρίση , όχι μόνο του δημόσιου τομέα αλλά και του ιδιωτικού , αυτήν την στιγμή η αγορά των υδρομέτρων από τους πολίτες είναι ένα θέμα με πολλές δυσκολίες !
Ας ακούσουμε ξανά την θέση των εργαζομένων , στην συνέλευση της Πέμπτης. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι  πλήρης η ενημέρωση κυρίως στο θέμα της δημιουργίας Εταιρίας Λαϊκής Βάσης. Νομίζω ότι μια κοστολόγηση της μετοχής θα ήταν μια καλή αρχή.
Διότι έτσι αυτοί που θα θελήσουν να αγοράσουν – επενδύσουν θα έχουν την επιλογή της ποσοτικής αγοράς . Δηλαδή εκεί που θα λέγαμε πολίτης και υδρόμετρο θα ήταν πιο σωστό να πούμε πολίτης και μικρή ‘η μεγάλη αγορά ποσότητας μετοχών της Εταιρίας Λαϊκής Βάσης! Εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και τον παράγοντα προώθησης της πώλησης των μετοχών. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πυρήνας πολιτών που ο μοναδικός του σκοπός θα είναι η σωστή ενημέρωση των πλεονεκτημάτων έστω της αγοράς μιας μετοχής!
Ο αγώνας για τον έλεγχο της ΕΥΑΘ από την Εταιρία Λαϊκής Βάσης θα είναι μακροχρόνιος και σίγουρα δύσκολος!
Εάν όμως έλθουν τα ανάλογα αποτελέσματα από την κίνηση αυτή, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για μια νίκη των πολιτών – χρηστών – καταναλωτών αυτής της πόλης!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΕΤΣΕΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου